Chystané změny v oblasti bezpečnosti výrobků a jejich označování: Co by měli zákazníci společnosti Puckator vědět o novém Nařízení o obecné bezpečnosti výrobků (GPSR)

S blížícím se koncem roku se společnosti  v celé Evropské unii připravují na zavedení nového nařízení o obecné bezpečnosti výrobků (GPSR). Cílem tohoto nařízení je zlepšit normy bezpečnosti výrobků a ochrany spotřebitelů v EU, což odráží vyvíjející se potřeby moderního trhu. Společnosti Puckator velice  dbá na bezpečnost, kvalitu a dodržování předpisů.Chceme naše zákazníky ujistit, že jsme na tyto změny plně připraveni. Naše důkladné  postupy  již ve skutečnosti odpovídají novým požadavkům, což zajišťuje bezproblémový přechod.

Co znamená Nařízení o obecné bezpečnosti výrobků (GPSR)?

Nařízení GPSR je aktualizovaný předpis, který nahradí stávající směrnici o obecné bezpečnosti výrobků (GPSD). Toto nové nařízení má řešit nově vznikající rizika spojená s bezpečností výrobků, zejména ta, která vyplývají z digitálního a technologického pokroku. Klíčové aktualizace zahrnují přísnější povinnosti pro společnosti, zvýšený dohled nad trhem a zaměření na lepší ochranu spotřebitelů před nebezpečnými výrobky.

Mezi klíčové prvky nařízení GPSR patří:

- Zlepšená sledovatelnost výrobků: Nařízení vyžaduje důslednější sledování výrobků v dodavatelském řetězci, aby bylo možné rychle identifikovat a řešit bezpečnostní problémy.

- Přísnější požadavky na dodržování předpisů: Výrobci, dovozci a distributoři musí splnit nové povinnosti, aby zajistili, že výrobky uváděné na trh EU jsou bezpečné.

- Úvahy o digitálních výrobcích: S nárůstem inteligentních výrobků zavádí nařízení GPSR zvláštní požadavky na výrobky s digitálními součástmi, včetně opatření v oblasti kybernetické bezpečnosti.

- Zlepšený dohled nad trhem: Orgány budou mít větší pravomoci k monitorování a vyžadování dodržování předpisů, včetně provádění namátkových kontrol a udělování sankcí podnikům, které předpisy nedodržují.

 

Jak je společnost Puckator již v souladu s novým nařízením GPSR

Vždy nám záleželo  na  bezpečnosti výrobků a dodržování  předpisů. Náš závazek udržovat vysoké standardy znamená, že aktivně sledujeme vývoj nařízení GPSR a již nyní jsme plně v souladu s aktuálními předpisy. Zde se dozvíte, jak jsou naše procesy v souladu s novým nařízením GPSR:

  1. Důkladné kontroly  v každé fázi: Náš specializovaný tým odborníků zajišťuje, aby každý výrobek splňoval všechny potřebné bezpečnostní a regulační normy, a to od koncepce a návrhu výrobku až po jeho výrobu a dodání. Náš tým pečlivě sleduje použití a rizika každého výrobku, provádí požadované testování a ověřuje, zda veškerá označení a balení splňují zákonné požadavky.
  2. Aktivní kontroly dovozu: Pro dovoz výrobků do EU poskytujeme ve fázi dovozu doklady pro všechny výrobky, které vyžadují testování a kontrolu. Tento krok zajišťuje, že výrobky projdou celním odbavením v Polsku, než se dostanou do našeho evropského distribučního centra. Jakékoli zboží, které by nesplňovalo požadavky, by touto fází neprošlo, což chrání integritu našeho dodavatelského řetězce.

 

  1. Odborná spolupráce s dodavateli a partnery: Úzce spolupracujeme s našimi dodavateli a jsme podporováni našimi evropskými partnery, TUV, kteří poskytují další regulační a právní pokyny specifické pro trh EU. Tato spolupráce zajišťuje, že jsme vždy informováni o nejnovějších požadavcích na dodržování předpisů a můžeme rychle řešit případné problémy.
  2. Důkladná opatření pro kontrolu kvality: Zboží před odesláním našimi dodavately prochází důkladnou kontrolou, a jakmile dorazí do našeho skladu, náš tým kontroly kvality zkontroluje všechny aspekty výrobku, včetně označení a informací o souladu s předpisy. Tyto kontroly jsou součástí našeho trvalého závazku udržovat nejvyšší standardy bezpečnosti výrobků.
  3. Neustálé prověřování a zlepšování procesů: Neustále ověřujeme naše procesy a požadavky na každý výrobek, zejména při přeobjednávání výrobků . Tento aktivní přístup zajišťuje, že nejen splňujeme, ale i předčíme požadavky  stanovená novými předpisy, jako je GPSR.

 

Zásady stažení výrobku z trhu a nápravných opatření

Společnost Puckator má zavedenou politiku pro stažení výrobků z trhu a nápravná opatření, které umožňují okamžitě řešit jakékoli problémy související s bezpečností výrobků a dodržováním právních předpisů. Tato politika zajišťuje, že pokud je jakýkoli výrobek identifikován jako potenciálně nebezpečný nebo nevyhovující, jsou přijata rychlá opatření k ochraně našich zákazníků a nápravě situace.

Náš tým pro bezpečnost výrobků, složený z klíčových pracovníků různých oddělení, je zodpovědný za řízení stažení výrobků z trhu a provádění nápravných opatření, aby se předešlo možným problémům. V případě nutnosti stažení z trhu neprodleně informuje příslušné orgány, komunikuje  s našimi zákazníky a poskytuje  jasné pokyny pro vrácení dotčených výrobků.

Závazek společnosti Puckator k bezpečnosti výrobků a spokojenosti zákazníků

Náš plán produktového manegementu je základem našeho závazku dodávat vysoce kvalitní výrobky, které splňují potřeby zákazníků a předpisové normy. K řízení výroby používáme strukturovaný přístup, který zahrnuje průzkum trhu, hodnocení rizik, průběžné zajišťování kvality a kontroly dodržování předpisů. Tyto postupy zajišťují, že každý výrobek, který uvádíme na trh, je bezpečný, vyhovuje předpisům a má nejvyšší kvalitu.

S blížícím se záváděním nařízení GPSR chceme, aby naši zákazníci věděli, že společnost Puckator se stále zaměřuje na  udržování nejvyššího  standardu v oblasti bezpečnosti výrobků. Náš aktivní přístup a rozsáhlá bezpečnostní opatření znamenají, že naše výrobky budou i nadále splňovat všechny předpisové požadavky, což našim zákazníkům zajistí jistotu.

Pohled do budoucna

Nová směrnice GPSR představuje významný krok vpřed při zajišťování bezpečnosti výrobků v rámci EU. Tyto změny vítáme, protože jsou v souladu s našimi hodnotami a dlouhodobým závazkem. Jako vždy se budeme i nadále soustředit na to, abychom našim zákazníkům poskytovali bezpečné a vysoce kvalitní výrobky a zároveň neustále zdokonalovali naše výrobní postupy  tak, aby splňovaly a překračovaly předpisové normy.

Další informace o novém nařízení GPSR a o tom, jak společnost Puckator zajišťuje jeho dodržování, naleznete na webových stránkách Evropské komise nebo se obraťte na náš zákaznický servis.